18 Ekim 2017

İlkokullu olduk yaşasssııınnn

Uzun bir zaman geçti yine malum bahane hep hazır; hayat koşuşturması, evden işe, işten Efe'yi al onunla eve, evde ödev yemek sohbet yat kalk yine evden işe... Allah hepimize sağlık versin tabi ki. Bu koşturma biterse hayat biter, bitmesin, koşturalım.

Efe Eylül 2017 itibariyle resmen okullu oldu. Okul seçimimizi birçok sebepten ötürü; eve yakınlığı, iyi referanslar, çevre ve iç mekan çekiciliği gibi, Jale Tezer Koleji'nden yana yaptık. Öğretmeniyle tanışma toplantısı hayatımdaki nadir heyecanlı günlerden biriydi. Reyhan Öğretmenimiz hem güleryüzü hemde bitmez tükenmez görünen enerjisi ile harika bir hanım. Efe sevgi ve saygı duyuyor bunu hissediyorum. Şimdiye kadar ki tecrübemize bakarak şanslıyız diye düşünüyorum. Okula gidiş ve dönüşlerini organize edene kadar biraz sıkıntı çektik ama şimdi ki düzene göre sabahları babası götürüyor, akşam servisle dönüyor, bir hafta anneannesine bir hafta babaannesine gidiyor okul çıkışı, dönüşümlü olarak. Okul sabah 8.30 akşam 16.20 arası.

Okuma - yazma ufaktan başladı... Öyle güzel ki bunu izlemek anlatamam. Efe okudukça okuyabildiğini gördükçe mutlu oluyor, yazmak biraz eziyet gelse de şimdilik onun da bundan mutluluk duyduğunu hissediyorum. Yazı ödevlerindense basit toplama işlemi yaptıkları matematik ödevlerini daha çok seviyor, hemen bitiyor diye :) Okulda arkadaşları, maçları, keyifli geçen teneffüsleri ona hergün anlatıcak bir araba dolusu anı bırakıyor.

Evladımla ilgili şuan tek dileğim, sağlıklı olmasından sonra güzel an'lar anılar insanlar biriktirmesi. Hayatın tek anlamı bu değil mi zaten?

Bu yaz önce Efe, Koray, babaanne, dede, hala, kuzen ve enişte ile kısa ama eğlenceli bir Sapanca tatili yaptık. Sonra Temmuz ayında Efe, annem, anneannem, kardeşim, Damla ve diğer kuzenle yine harika bir Antalya tatili yaptık. En son olarak da Ağustos sonunda Efe, Koray ve ben Alanya'ya gittik ve yaza çok güzel bir nokta koyduk. Denize havuza güneşe doyduk diyebilirim. Efe bu yaz yüzme işini çözdü, kolluk filan gerilerde kaldı. Şimdi okulda da desteklendiğinden önümüzdeki yaz kendisinden değişik figürler bekliyorum.

2017 Yaz'ına ait diğer bir önemli konu ise Bisiklet binmeyi hemde kendi kendine öğrenmiş olması. Alem çocuk babaannesini almış bisikletinin yan tekerleklerini söktürmeye gitmişler sonra da doğru parka "Nene sen otur bana bak" demiş ve deneye deneye başarmış. Demek ki neymiş insan oğlu yaşı küçükte olsa kafasına koymaya görsün, herşeyi yapar.

2017 yılına ait tarihe not düşülesi 2 konumuz daha var biri evimizi taşıdık, hemde tam Efe'nin doğumgününde diğeri de arabamı değiştirmiş olmam. Ayrıca bir de kuşumuz oldu hemde inanması güç ama pıt diye Efe'nin önüne gelip konan bir muhabbet kuşu. 

Şimdilik benden bu kadar... Detaylı olarak yazmak istediklerim var. Hepsini zaman buldukça yazacağım, tarihe not düşmek, hatırlamak, paylaşmak için.





Hiç yorum yok: