13 Nisan 2012

İyileşiyorum

Malum bugün Cuma benim Pazartesi gününe kadar post yazma fırsatım olamıyacak. Onun için bu hastalık sayfası kalmasın istedim. Efe'cik daha iyi gerçi biraz öksürük, burun tıkanıklığı ve huysuzluk var ama onu da atlatıcağız (dilerim). Dün annem ve anneannem yemek yedi, uyudu, oynuyoruz deyince tamam iyileşme başladı dedim. Bugün sabahda Alev Hanım'da randevumuz vardı hem kontrol hem muayene ardından babaanne'ye gittik. Dedesi de işe gitmemiş Efe'yi bekliyordu. Salonda kahvaltı sofrası bizim ki bir atladı kaşarlara avuçla ağzını doldura doldura sanırsınızki evde aç bırakıyoruz :) Keyfi yerindeydi, tamam dedim, anlaşıldı, yönümüz iyiye gidiyor.
Sevgili doktorumuz Alev Hanım, yine büyüleyiciydi. Bak bunlar bunlar oluyordur şimdi yakında bunlar bunlar yaşanıcak diye sanki bizim evi uzaktan izliyormuşcasına bilgiler verdi. Yapmamız gerekenler, takınmamız gereken tavır, yememiz gerekenler, daha daha neler neler anlattı. Önümüzdeki 2 ayda ihtiyacımız olabilecek tüm bilgileri aldık. En akılda kalanlar ise;
- Artık sterilize makinası yok hayatımızda, bulaşık makinasında herşeyini yıkayabilirsiniz
- Çamaşırlarınızı beraber yıkayabilirsiniz
- Okunmasını tavsiye ettiği 4 kitap var, 1-2 yaş çocuk yetiştirilmesi ile ilgili (yarın edinip bilgi vereceğim)
- Artık yastık kullanabilir (ama sabit yatmayacaktır)
- Uyuduğu yerde uyanmak ister (%100 tercih) kendi yatağıdır
- Sesinizi takip ettiği için heran yanında durmanıza gerek yok (ki bence mümkün oldukça var, korkuyorum)
Birde bir sürü püf noktaları var ki onlarda bizde kalsın dimi ama?... Burdan bütün sırları açık etmeyelim :)) Ben Efe'ye büyüyünce herşeyi anlatacağım :))
Birde doktor teyzemiz turuncu bir araba hediye etti bize (eee artık büyüdük o kadar olsun dimi ama?)
Bir dahaki randevumuz Haziran ayında. Ha birde 10 güne kadar su çiçeği aşısı olacağız. Herhalde Sağlık Ocağına gideriz, hemde Sema Hemşire'yi görmüş oluruz. Halen kan testlerimizi yaptıramadık en kısa zamanda halletmemiz gerekiyor.
Ben diyetime devam ediyorum. Ama 16'sındaki randevumu bir hafta kadar ileriye alacağım, malum Efe'ciğin hastalığı sırasında ara öğün filan uçtu gitti.
Pazar günü Lia gelicek (umarım) :)) Şimdiden heyecanla bekliyorum. Hem yokluğunda çok yorulduğum için hemde görünce Efe ne tepki verecek çok merak ettiğim için.
Herkeslere güpgüsel bol dinlenceli, eğlenceli fakat herşeyden önce sağlıklı bir haftasonu diliyorum.

 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

neleri yememeleri gerekiyor sevgili selen

Adsız dedi ki...

neleri yemememiz gerekiyor sevgili selenry